2009. november 19., csütörtök

védjegyes


Általában odafigyelek hogy magyar terméket vegyek, ismerősi körben ez pár vitát is gerjesztett. Pl. mi a magyar termék? Magyar alapanyagból de akármilyen cég, akármilyen alapanyagból magyar cég készítse? Mi a magyar cég? Magyar legyen a tulajdonos de akárhol termelhessen vagy külföldi tulajdonos magyar gyárában magyar munkással hasson, alkosson, gyarapítson (s a haza fényre derül). Szigorúbban - magyar anyag, magyar kézben, magyar gyárkapun belül? Nem tudom. Néha néztem az általam kedvelt olasz tésztát, amiről TUDOM hogy jó spagetti lehetne belőle és mellette a drágább magyar változatot. Önérzetes honpolgár ne spóroljon. Védjük meg a magyar marhát/búzát/csirkát/libamájat. Vagy védje meg magát a piacon minőséggel? Szóval ezen vitatkoztam már egy párszor, aztán tegnap olvasom az egyik napilapban, hogy a magyar csirkehús átlagban 50%-ban tartalmaz szalmonellát, míg az európai átlag olyan 10-15%.

Na az ilyen hírrel nem tudok mit kezdeni, inkább ne is olvastam volna. Összeesküvés elméletben gyakorlottak vagyunk: biztosan ugyanolyan szalmonellás a holland csirke is, csak jobban kommunikálják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése