2009. november 26., csütörtök

Egy jó bor

Szeretem ezt a bort. Nem egy hungarikum, de én vállalom, mi több - szeretem. Nem értek annyira a borokhoz hogy elemezzem is a viszonyunkat, de ezzel a borral le tudok ülni tévézni, olvasgatni. Ehhez a dél-francia borhoz, van egy jó kis latin receptem is - guacamole. Két avokádót ki kell kaparni, villával összetörni, és ehhez jön egy paradicsom, egy zöldpaprika, egy kis hagyma apróra vágva, meghintve egy adag korianderrel. Sózni, borsozni ahogy tetszik, és még tabasco vagy chili szósz - nálam az utóbbi. Ezt kell összekeverni, belenyomni egy citrom levét és már ott is van a szendvicskrém vagy a klasszikus tex-mex mártogatós. Mostanában kötöttünk így barátságot hármasban, a cabernet-shiraz már benne volt szaknévsoromban, a dipp új ismeretség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése